Dairy engineers tab
Dairy engineers

Maatschappelijk verantwoord ondernemen,

De basis van ESL.

 

ESL-agri is in 2001 opgericht door Juriaan van Dam. ESL staat voor "Eerste Steen voor een Luchtkasteel".

Een eerste concrete stap om dromen waar te maken. Het luchtkasteel van ESL is:

Samenwerken aan duurzame verbetering van het welzijn van mens en dier.

 

Welzijn en duurzaamheid bieden kansen voor ondernemers die verder kijken dan het huidige saldo op de bankrekening. Investeren in welzijn is niet langer een optie, maar een must. De huidige trends laten zien dat de vraag naar eerlijke producten verder zal toenemen. Als primaire sector zal hierop ingespeeld moeten worden. Als toeleverancier van de primaire sector levert ESL-agri hier graag een bijdrage aan.

 

Uw welzijn

Ook uw welzijn staat voorop bij ESL, bent u gelukkig en tevreden en hebben wij daaraan bijgedragen, dan groeien hieruit nieuwe kansen om de relatie in de toekomst verder uit te bouwen.

 

Ons welzijn

Winst is noodzakelijk om als onderneming, zonder overheidssteun, langdurig te blijven bestaan. Maar het welzijn van team ESL wordt niet beter door een hogere winst. In alle basisbehoeften zal moeten worden voorzien, maar het welzijn wordt verder verbeterd door leuk werk, leuke mensen ontmoeten, voldoening en Waardering.

 

Dierwelzijn

Dit is één van de uitgangspunten bij het installeren en ontwikkelen van producten. Het moet een verbetering van het dierwelzijn zijn, ten opzichte van de huidige situatie. Speerpunten zijn een goede benadering van het natuurlijk gedrag van de dieren, vermindering van stress en een gezonde leefomgeving.

 

Duurzaam

Het is van groot belang dat we onze verantwoordelijkheid nemen om deze mooie wereld ook voor de volgende generaties mooi te houden en waar mogelijk nog een stukje mooier te maken. Dit doen we door duurzaamheid te integreren in zowel onze eigen bedrijfsvoering, als in de producten die we voortbrengen. Hierbij maken ook de kleine verbeteringen een groot verschil.

 

Enkele voorbeelden van de bijdrage die we leveren door ons werk goed te doen:

  • Door te zorgen dat de mestschuiven optimaal functioneren worden de stallen goed schoon gehouden. Dit resulteerd in verminderde emissie en een betere diergezondheid.
  • De juiste installatie voor de toepassing en correct geïnstalleerd. Hierdoor gaan systemen langer mee, kosten minder onderhoud en verbruiken minder energie.

 

Ook intern wordt er waar mogelijk aandacht geschonken aan het milieu. Ook hiervan enkele voorbeelden:

  • Het wagenpark met jonge bussen moet bijdragen aan minder uitstoot. Aan de inrichting van de bussen is veel aandacht besteedt. In de bussen hebben we voldoende voorraad om efficiënt te werken, maar niet teveel om niet zwaarder dan noodzakelijk. Wanneer er echt veel voorraad mee moet naar een klus gaat daarvoor een aanhanger mee. 
  • Het magazijn en het kantoor zijn goed geïsoleerd. Hierdoor is 's zomers geen koeling nodig en duurt het langer voordat er verwarmd moet worden. Wanneer er dan verwarmd moet worden is dit ook niet schadelijk. Sinds 2014 zorgt een houtvergasser in combinatie met zonneboilers voor voldoende warmte om de ruimtes te verwarmen en zelfs de wasmachine te voorzien van warm water. Het hout voor de houtvergasser is verpakkingsmateriaal (pallets) en biomassa van eigen terrein.
  • De buitenverlichting is groene LED verlichting die alleen aangaat bij beweging. Groene verlichting is het minst hinderlijk voor dieren.
  • Sinds 2021 ligt het dak van het magazijn aan de westkant vol met zonnepanelen. Hiermee wekken wij circa 2x ons eigen verbruik op. Met de panelen op het westen produceren deze in de namiddag en avond de meeste energie. Plan is om ook de oostzijde vol te leggen met zonnepanelen, zodat we bij zonsopkomst direct onze eigen energie kunnen gebruiken.
ESL-agri
Lange Meent 13
4121 KM Everdingen
The Netherlands +31 (0)347-352128